Kontakt

(+387) 056 741 611

Pošaljite nam email

Kontakt podaci:

Poruka:

Istorijat

Akcionarsko društvo „Drina osiguranje“ osnovano je krajem 1996. godine i za ovih preko 20 godina postojanja i rada izraslo je u vrlo respektibilnu osiguravajuću kuću u privrednom ambijentu BiH, a u Republici Srpskoj i lidersku. To potvrđuju oficijelni podaci iz javno dostupnih finansijskih izvještaja, regulatornih, revizorskih i aktuarskih mišljenja.

Osnivački ulog po tada važećim zakonskim propisima iznosio je 185 hiljada konvertibilnih maraka. Danas, posjedujemo raspoloživi kapital u iznosu od preko 11 miliona konvertibilnih maraka, u okviru koga je i akcionarski kapital od šest miliona i 827 hiljada konvertibilnih maraka. Takođe, Društvo je obezbjedilo iznos ulaganja sredstava u visini obračunatih tehničkih rezervi, a koje na kraju 2017. godine iznose preko 22 miliona konvertibilnih maraka. U rezervni fond i fond za nadoknadu starih šteta Biroa zelene karte izdvojeno je 500 hiljada konvertibilnih maraka.

Uspostavljanje nove vlasničke strukture krajem 2005. godine i promjena sjedišta Društva , koje je od 1. marta 2006. godine u Milićima, su pokretački momenti koji su u narednom periodu omogućili platformu za kontinuitet uspješnog rasta po svim parametrima poslovanja.

Danas, pored Generalne direkcije djelatnost obavljamo preko devet filijala i to: Banjaluka, Prijedor, Doboj, Brčko, Bijeljina, Zvornik, Istočno Sarajevo , Trebinje i Tuzla. Poslovne jedinice instalirane su u svim opštinama i pokrivaju cjelokupnu teritoriju Republike Srpske kao i vrlo značajan dio Federacije BiH. Inputi premije osiguranja ostvareni na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine , koji se realizuju preko filijale u Tuzli , najvećim dijelom ostvareni su u Tuzlanskom i Sarajevskom kantonu.

„Drina osiguranje“ ima preko 120 zaposlenih radnika – od kojih je 7 magistara, sa visokom stručnom spremom 35, a ostalo su visokoškolci i srednjoškolci.

Profesionalan odnos prema klijentima, stopa efikasnosti u rješavanju odštetnih zahtjeva kao i ažurnost u isplati istih su na zavidnom nivou i najznačajnije doprinose stalom rastu zadovoljstva i povjerenja naših klijenata.

Likvidacija i isplata šteta obavlja se u Generalnoj direkciji u Milićima preko jedinstvenog računa, a u poslovnim jedinicama na terenu procjenjuju se štete i rade drugi poslovi osiguranja. Na taj način „Drina osiguranje“ postiže efikasnost i brzo reagovanje i uvijek je na raspolaganju klijentima.

„Drina osiguranje“ posjeduje ISO standarde i druge potrebne licence kao dokaz kvaliteta i uspješnosti u poslu.

Vezujući se čvršće, preko vlasničkih odnosa sa kompanijom „Boksit“ A.D. Milići, kao i drugim firmama koje su vlasnički povezane, „Drina osiguranje“ dobilo je snažnu kadrovsku, infrastrukturnu, materijalnu i finansijsku podršku da na tržištu osiguranja može ponuditi najpovoljnije uslove, zajmove, premije i bonuse, u zakonskim okvirima.

Informacije o kompaniji

Drina osiguranje

Ulica 9. Januar broj 4
75446 Milići

Kontakt informacije

Email adresa:
office@drina-osiguranje.com

(+387) 056 741 610

Radno vrijeme 07:30 - 15:30